8Sef Centru de zi: Alina Lozici
Studii:
– Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Psihologie și Sociologie – Specializarea – Asistență Socială;
– Universitatea de Vest din Timișoara, Masterat în Specializarea -Management și Supervizare în Bunăstarea Copilului și a Familiei;
– Centrul Areopagus din Timișoara, în curs de formare în specializarea “Psihoterapie Familială și Practică Sistemică”.

Am început să lucrez în domeniul protecției sociale profesând ca asistent social și am practicat această profesie cu determinare, fiind implicată în toate activitățile din cadrul serviciilor, care erau furnizate persoanelor aflate în dificultate. De-a lungul experientei profesionale de asistent social am avut ocazia să lucrez cu diverse categorii de persoane (copii, familii, femei, batrâni etc.) și am fost implicată în diferite proiecte sociale, care aveau ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață ale familiilor aflate în dificultate.

Sunt o persoană perseverentă, creativă, dinamică, organizată, orientată pe soluții, iar motivația mea de bază este schimbarea în bine a persoanelor, care sunt permanent sau provizoriu într-o situație de criză.
Am început să profesez în funcția de Șef Centru în luna iulie 2016, odată cu demararea procedurilor de implementare a proiectului “Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor în comuna Dumbrăvița”, privind beneficiarii și serviciile furnizate de Centru.
Am alături de mine o echipă de specialiști, care au fost selectați pentru a profesa în Centru, având ca și obiectiv fundamental implicarea și motivația puternică în munca cu copiii, care ne sunt beneficiari!
Împreună milităm pentru misiunea și promovrea imaginii Centrului de zi și pentru oferirea de servicii de calitate!
Caracteristici care definesc echipa: transparență, implicare, seriozitate, emapatie, comunicare, muncă în echipă, altruism.

Motto-ul echipei: Muncim împreună pentru a contribui la o educație cât mai bună a copiilor!
În prezent suntem mai puțini dar începând cu luna ianuarie 2017, echipa va spori cu psihologi, asistenți sociali, asistent medical, medic, pedagogi, femei de serviciu etc.


2VIZIRU ELENA – PEDAGOG
Cu mulți ani în urmă am absolvit Facultatea de Asistență Socială din cadrul Universității de Vet din Timișoara.
Am o experiență de aproximativ 14 ani în munca cu copiii.

Lucrez la Centrul de Zi pentru îngrijirea copiilor, de la începutul lunii octombrie 2016, în funcția de pedagog de recuperare și mă perfecționez în această meserie continuu, urmând programele de formare specifice funcției.

Menționez că motivația și satisfacția lucrului cu copiii este dragostea și nevoia de a încerca să-i ajut, să-i alin, să le fiu alături în momentele în care familia nu are condiții pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie.


3TRANDAFIR MARIANA – PEDAGOG
Absolventa a Facultatii de Mecanica si a Facultatii de Psihologie; Cursuri Postuniversitare:” Master in Psihoterapii si Psihologie clinica”.
Actualmente sunt angajata a” Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati” Dumbravita in functia de Pedagog de recuperare, pregatirea pentru aceasta pozitie fiind in curs de formare, la Fundatia” Sancta Maria Hilfe”.

Dragostea fata de oameni m-a facut sa urmez cursurile facultatii de Psihologie; asa am avut ocazia sa lucrez ca psiholog la Fundatia” Estera”(consiliere a femeilor cu sarcina neplanificata) si tot in cadrul acestei fundatii am facut voluntariat pe proiectul de “Educatie sexuala”, modul care mi-a permis sa intru in interactiune directa cu copii de la Sc. Gen.30 si copii de la Liceul Recas.

Copiii sunt o resursa inepuizabila a societatii noastre. Din dragostea copiilor am invatat ca “a iubi” este sinonim cu “a te dezvolta”. A avea o dizabilitate, in conceptia mea, inseamna a fi diferit, a fi unic si irepetabil. Copiii si matematica sunt cele doua pasiuni ale mele; una ma invata sa iubesc iar cealalta pune logico- rationalul in slujba celor dragi.


4TURCU OCTAVIAN – PEDAGOG

Absolvent al Facultatii de Geografie si al Cursului Postuniversitar “ Formare Experti in Bunastarea Copilului si Familiei”
Am activat ca instructor de educatie si asistent social in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis , Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Fundatia Pentru Voi Timisoara.

Activitatile desfasurate au vizat sprijinul familiilor defavorizate prin activitati educative si de formare a deprinderilor de viata independenta a copiilor si tinerilor cu risc de excludere sociala.

În prezent lucrez la Centrul de Zi pentru îngrijirea copiilor, de la începutul lunii octombrie 2016, în funcția de pedagog de recuperare și mă perfecționez în această meserie continuu, urmând programele de formare specifice funcției.

5OLARU DANIELA
Ma numesc Olaru Daniela, am 24 de ani si am absolvit Asistenta Sociala la Universitatea de Vest din Timisoara.

Lucrez de cateva luni ca asistent social la Centrul de zi Dumbravita.
Am ales sa profesez meseria de asistent social pentru ca imi doresc sa ajut oamenii sa-si rezolve problemele legate de situatia lor sociala sau personala.

Am o atitudine de interes fata de beneficiar, stiu sa ascult cu grija, ceea ce mi se spune fara sa manifest semne de plictiseala sau de nerabdare, acest lucru ii face pe ei sa aiba incredere in mine. Sa lucrez cu copii este un lucru foarte placut,ei fiind viitorul nostru.


6PETREA TITIANA – FEMEIE DE SERVICIU
Doamna Petrea Titiana – este o persoană serioasă, organizată, activă, hotărâtă, fermă, perspicace etc.
Pe lângă atribuțiile ce țin de profesia pe care o desfășoară în cadrul Centrului de zi, doamna Petrea are o mare deschidere pentru munca în echipă și s-a dovedit a fi o persoană care iubește mult copiii.

Prin spiritul de inițiativă, care o definește calitatea serviciilor ce țin de curățenia Centrului de zi și amenajarea spațiilor este foarte bună (Sef Centru – Alina Lozici).

7GÎNGU ROMINA – FEMEIE DE SERVICIU
Doamna Gîngu Romina este o persoană cu mult bun simț, serioasă, organizată, dinamică, altruistă și care iubește mult copiii.

Prin activitatea pe care o desfășoară în cadrul Centrului de zi, aceasta servește și sprijină copiii în timpul meselor cu multă implicare și dăruire.

Copiii au o mare afecțiune și deschidere pentu dânsa. (Sef Centru – Alina Lozici)